Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /www/doc/www.sici-stroje-lada.cz/www/database.class.php on line 30
Články Lada

Šicí stroje Lada

Není žádnou novinkou, že na našem trhu jsou nové stroje různých značek, montované na Thaiwanu. Jeden takový pokus probíhal v Ladě již v minulosti, když byla snaha prodávat zahraniční stroje přímo z podniku. Modelovou řadu doplňovaly také overlocky, kterých bylo objednáno na Thaiwanu 80 ks, ale k dlouhodobému prodeji nedošlo. Firma MOTOR JIKOV Strojírenská a. s. Soběslav přestala mít v roce 2005 zájem pokračovat ve výrobě šicích strojů Lada a orientovala svůj výrobní program hlavně na automobilový průmysl. Pokračovat v dobré tradici osvědčené značky Lada se rozhodla firma z Olomouce, která již dlouhou dobu úspěšně působila v oboru šicích strojů. První model obnovené značky Lada se objevil na trhu v březnu 2007. Byl to model Lada 986, který si svou kvalitou a dobrými vlastnostmi získal velmi brzy přízeň zákazníků. Tento model tvoří dodnes páteř výrobního programu Lady. V současné době nabízí firma Lada široké spektrum různých typů šicích strojů, od základních mechanických, až po nejmodernější, počítačem řízené pro náročné uživatele. Kromě klasických typů strojů nabízí firma Lada také overlockové stroje pro domácnost. Na všechny stroje Lada se vztahuje pětiletá záruka. Firma pečlivě kontroluje kvalitu svých výrobků a neustále pracuje na jejich zdokonalení.

Výběr šicího stroje

Dnes je na trhu tolik různých značek a modelů šicích strojů v rozdílné kvalitě, že z toho jde hlava kolem. Proto je dobré poradit se s odborníkem, kterému důvěřuji nebo mám o něm kladné informace z více zdrojů. Výběru nového šicího stroje musíme věnovat více úsilí a ne koupit první levný šicí stroj, který na nás kouká v supermarketu. Často se stává že někteří muži chtějí koupit praktický dárek k narozeninám a neberou v úvahu určitou složitost tohoto kroku. Vznikne-li na šicím stroji závada, hledáme za prve závadu u sebe, v nastavení napětí, máme-li správnou jehlu a v dalších drobnostech. Nepodaří-li se nám závadu odstranit, obrátíme se na odborného mechanika nebo výrobce. Šicí stroje nesvěřujeme do rukou osobám, které se o šicí stroje zajímají pouze nahodile. O svůj šicí stroj se také staráme, nenecháme jej ve vlhku a věnujeme čas i údržbě. Po několika letech práce si můžeme nechat šicí stroj vyčistit a seřídit, prodloužíme tak jeho životnost.

Inoformace čerpány z knihy: 90 let značky Lada